Ekupibackground

Oblikuj svoju karijeru u E-commerce svijetu

Kako izgleda selekcijski proces?

Profesionalna selekcija proces je kojim se među većim brojem kandidata za posao opredjeljujemo za one koji će najvjerojatnije uspjeti u poslu. Pri odabiru osobe za neki posao poželjno je uzeti u obzir njezine sposobnosti, motivaciju, profesionalne interese i druge osobine. Što su one bolje usklađene s osobinama koje posao zahtijeva, to je vjerojatnije da će osoba biti uspješnija, ali i zadovoljnija. 

U eKupi najveći naglasak stavljamo na culture-fit, odnosno najčešće se odlučujemo za osobe koje ispunjavaju uvjete natječaja (imaju sve potrebne kompetencije), ali „žive“ naše vrijednosti i uklapaju se u našu organizacijsku kulturu.


Ako želiš raditi u eKupi, evo što možeš očekivati u selekcijskom postupku:


1. Prijava na natječaj

Dostavi nam svoj životopis, motivacijsko pismo i odgovori nam na nekoliko pitanja.

2. Psihologijsko testiranje

U slučaju da tvoj životopis odgovara traženom profilu kandidata, poslat ćemo ti pozivnicu za pristup psihologijskom testiranju na platformi Selekcija.hr koja će ti doći na e-mail adresu. Testiranje se najčešće sastoji od testova sposobnosti i upitnika osobnosti. 

Ne brini, za ova testiranja se ne trebaš posebno pripremati. Dovoljno je da pozorno pratiš upute i iskreno odgovaraš, a poželjno je i da se prije toga naspavaš. 😊

*Pozivnica ponekad može završiti u mapama Promocija ili Neželjene pošte pa te molimo da to uzmeš u obzir i redovito pregledavaš svoj poštanski sandučić.

3. Selekcijski intervju

Nakon rješavanja testova, kandidate koje smatramo najboljim culture fit-om pozivamo na razgovor. Na razgovoru je najčešće vaš potencijalni budući nadređeni i netko od kolega iz Ljudskih resursa.

4. Novi zaposlenik 

Nakon obavljenog selekcijskog intervjua konačnu odluku o odabiru kandidata donosi neposredno nadređeni rukovoditelj poslovnog područja.

Nakon finalnog odabira javljamo se svim kandidatima! S obzirom na velik broj prijava, katkad se natječaji i povratne informacije mogu odužiti, stoga te molimo za strpljenje i razumijevanje.

Beneficije i pogodnosti koje najčešće koriste eKupi zaposleniciOtvorene pozicije - možda se krije nešto baš za tebe